Webinars

Webinars

Informatie

Nieuwe rekeneisen, heel veel keuzes

De nieuwe rekeneisen brengen heel wat veranderingen met zich mee. Dat betekent opnieuw kiezen hoe je je rekencurriculum in wilt richten.

In onze serie webinars helpen we je bij deze keuzes:

In een 4-tal Expert webinars gaan experts uit de praktijk met elkaar in gesprek over een aantal grote onderwerpen. Bijvoorbeeld over hoe je de zwakke rekenaar het beste kunt helpen, of hoe je voldoende ruimte vindt in het BBL programma. Luister mee met deze gesprekken en stel je vragen aan deze experts.

In onze methode webinars geven we je snel inzicht in wat Logisch Rekenen - MBO jou te bieden heeft en anders maakt dan andere methodes.

Webinars

Webinars

Wanneer:

Expert-webinars

* Dinsdag 29 maart: ‘Projectmatig rekenen in de praktijk’
In deze sessie gaat Hans Voskamp in gesprek met een docent die rekenen projectmatig en thematisch aanbiedt. Ze bespreken welke kansen dit biedt om het rekenen voor studenten functioneel en betekenisvol te maken. Maar ook de uitdagingen die je tegenkomt in deze nieuwe vorm van rekenonderwijs komen uitgebreid aan bod.

* Dinsdag 12 april: ‘Zwakke rekenaars’
Zeker nu het rekenen mee gaat tellen is er extra aandacht voor zwakke rekenaars. De nieuwe functionele rekeneisen hebben juist deze doelgroep veel te bieden. Laagdrempelige thema’s zorgen dat studenten gebruik kunnen maken van de (informele) kennis en vaardigheden die ze al hebben. Door hierop door te bouwen ontstaat een effectievere leerlijn en verminderd rekenangst. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt hierover gediscussieerd en de mogelijkheden geduid.

* Dinsdag 19 april: ‘BBL & Versnellers’
Bij BBL staat het beroep centraal en is er beperkt tijd en ruimte voor generieke vakken. Ook voor versnellers speelt de beperkte tijd een rol. Hoe zorg je dat studenten in deze beperkte tijd toch het juiste rekenniveau behalen? Hans gaat in gesprek over de verschillende mogelijkheden.

Methode presentaties

  • Dinsdag 5 april
  • Donderdag 21 april

Hoe laat: 16.00-17.00 uur

Hoe: We gebruiken Teams. In de mail vooraf krijg je de link én instructies. Het is heel eenvoudig en je hoeft niets te installeren.

Gebruik de Chrome browser en start ongeveer 10 minuten van tevoren. Vragen kun je stellen via de chat of bij inschrijven al aangeven.

Aanmeldformulier

Aanmelden voor de webinars


    Ik geef toestemming dat de webinar wordt opgenomen voor anderen om terug te kijken (je komt zelf nooit in beeld).*

    Intro

    Heb je vragen over de webinars neem dan contact op via support@studyflow.nl of bel 020-261 18 99.