
Proeflicentie aanvragen
Proeflicentie aanvragen
Wat leuk dat je wilt kennismaken met onze methode. Met een proeflicentie krijg je toegang tot een voorbeeldhoofdstuk, waarin je rustig kan rondkijken. Zo verken je het materiaal en het platform en krijg je snel een eerste indruk.
Vul alle gegevens in en we sturen direct een proeflicentie naar je toe.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Hartstikke leuk dat we je meer mogen vertellen over ons lesmateriaal. Dit kunnen we doen in de vorm van een (advies)gesprek of een volledige productdemonstratie. Telefonisch, online of op locatie, wat jij wilt.
Vul alle gegevens in en we nemen direct contact met je op om de afspraak te maken.
wc rollen posts
Wat is dat toch met die wc-rollen. Deze dagen kunnen we er niet omheen.
Nu zien wij overal wiskunde in, dus we vonden dat we niet achter konden blijven.
De humor ligt op straat. Ondanks het vrolijke jasje, zit er voor ons ook een serieuze gedachte achter elk van deze posts. Zo was onze eerste post was een vraag naar aanleiding van een uitspraak van premier Rutte. In ons dagelijks leven komen we vaak getallen en aantallen tegen waar we ons geen enkele voorstelling van kunnen maken. Je kunt er echter wel meer vat op krijgen door te gaan rekenen. En die basishouding en vaardigheid om dat dan ook te doen, is daarom zo belangrijk om aan leerlingen te leren. Het maakt leerlingen nu en later als ze volwassen zijn weerbaarder tegen fake nieuws. In Logisch zullen we aan deze vaardigheid en basishouding aandacht besteden en de lesstof aanreiken om hier met leerlingen mee aan de slag te gaan. De vragen stellen is daarin stap 1, maar daarna moeten ze ook leren hoe je de missende getallen om echt te kunnen gaan rekenen kunt vinden of schatten.
Naast deze inhoudelijke aspecten bij de keuze van de onderwerpen die we in deze serie posten hebben we ook een duidelijke keuze gemaakt voor de vorm. We formuleren in de plaatjes één simpele vraag die de verbeelding prikkelt. Wij vinden het belangrijk dat een vraag niet volledig is dichtgespijkerd en naar één enkel eindpunt navigeert. Het is juist ook belangrijk dat leerlingen de ruimte krijgen om zelf na te denken. Om nieuwsgierig te zijn, zelf verder te denken en met de schoonheid van de wiskunde kennis te maken.
We hebben ook gekozen voor deze vorm, neutraal, en fijn om te zien, zodat je het plaatje eenvoudig kunt delen met leerlingen en als start van een les kunt gebruiken. Die net even anders is en voor welkome afwisseling zorgt.
