
Proeflicentie aanvragen
Proeflicentie aanvragen
Wat leuk dat je wilt kennismaken met onze methode. Met een proeflicentie krijg je toegang tot een voorbeeldhoofdstuk, waarin je rustig kan rondkijken. Zo verken je het materiaal en het platform en krijg je snel een eerste indruk.
Vul alle gegevens in en we sturen direct een proeflicentie naar je toe.

Persoonlijk advies
Persoonlijk advies
Hartstikke leuk dat we je meer mogen vertellen over ons lesmateriaal. Dit kunnen we doen in de vorm van een (advies)gesprek of een volledige productdemonstratie. Telefonisch, online of op locatie, wat jij wilt.
Vul alle gegevens in en we nemen direct contact met je op om de afspraak te maken.
Generiek & Themamodules
Inzet van de methode op hoofdlijnen
Voor de inzet van Logisch Rekenen – MBO kunnen verschillende invalhoeken gekozen worden. De onderdelen van het lesmateriaal werken dan op een eigen manier samen.
Inzet vanuit functioneel gebruik – Themamodules
Je start met de generieke leerlijn om de technische aspecten van de benodigde vaardigheden op te bouwen. Van daaruit komt een vervolg in de themamodules en/of de examenvoorbereiding.
Themamodules
In de themamodules komt rekenen aan bod in rijke contexten. Binnen de nieuwe thema’s (wonen, vrije tijd, studie & werk, vervoer en maatschappij) uit de rekeneisen MBO bieden wij hoofdstukken over een specifiek onderwerp aan. Bijvoorbeeld ‘In dienst’ of ‘Een eigen auto’. Binnen zo’n onderwerp worden rekenvaardigheden functioneel en realistisch ingezet. In elk hoofdstuk komen verschillende descriptoren en domeinen door elkaar aan bod. Wij blijven de komende tijd nieuwe themahoofdstukken ontwikkelen.
Generieke leerlijnen
In de generieke leerlijnen komen alle rekenonderwerpen die een student moet beheersen aan bod. Er zijn speciale leerlijnen voor MBO 2, MBO 3 en MBO 4 die opbouwen naar het juiste eindniveau. De generieke leerlijnen zijn gericht op het begrip en de beheersing van vaardigheden. Studenten kunnen net zo lang oefenen tot zij die beheersen. De generieke leerlijnen kunnen in de gegeven volgorde worden doorlopen, maar het is ook mogelijk om de hoofdstukken in een eigen volgorde of maar deels te doorlopen.